Kove 450 Rally

A Kove 450 Rally Xue Zhang, a Kove céget elindító szenvedélyes motoros vágyát testesíti meg. Zhang régen dédelgetett álma volt, hogy részt vegyen a Dakaron. Ez tavaly teljesült, három szériamotorral és egy újonc csapattal a célba értek. Idén is ott vannak a mezőnyben és az 5. szakaszon Mason Klein az 5. helyen végzett, ami igazán elismerésre méltó.

Egy olyan motorkerékpár megalkotása volt a cél, amely alkalmas a Dakar jelentette kihívások leküzdésére, kaland motoros eseményeken való részvételre, sivatagokon vagy katasztrofális utakon való utazásra, és akár napi ingázásra is használható – akár autópályán is – a kényelem feláldozása nélkül.

Kove 450 Rally


A motor három változatban készül: PRO, HIGH és LOW. Mindegyik azonos vázat kapott, amit a világ minden táján teszteltek. A PRO verzió a versenyre kész modell, a HIGH a közúti használatra homologizált, akárcsak a LOW, ahogy ez utóbbinak a neve sejtetni engedi csökkentett rugóutakkal rendelkezik, a versenyzési ambíciókat nem tápláló tulajdonosoknak, illetve az alacsony vezetőknek. A futómű a rally és az enduro motorkerékpárokon alkalmazott könnyű dupla bölcső vázból, alumínium hátsó lengőkarból és állítható professzionális felfüggesztésből áll.

Kove 450 Rally

A motor irigylésre méltó egyensúlyt kínál terepen és autópályán egyaránt. A 449 köbcentis motor két vezérműtengelyt, négy szelepes hengerfejet és kiegyensúlyozó ellenirányban forgó tengelyt kapott. A termikus egyensúlyt két oldalsó, ventilátoros hűtő biztosítja. A hatótáv az egyik erős pontja a járműnek, köszönhetően a három műanyag tartálynak, amelyek lehetővé teszik, hogy közepes sebességgel 6-700 km-t is meg lehet tenni. A karbantartás leegyszerűsödik, a versenymotoroktól eltérően nem üzemóránként, hanem kilométerenkénti szervizelés szükséges.

Kove 450 Rally

A maga nemében egyedülálló funkciókkal rendelkezik, mint például: kikapcsolható ABS, homologizált gumik, TFT műszerek, hatodik sebességfokozat és burkolat a gyors szakaszok és autópályás utazások megkönnyítése érdekében. Esztétikailag tetszetős, a Kove 450 Rally egy olyan motorkerékpár, amely a versenyszenvedélyt a gyakorlatiassággal ötvözi a kalandvágyó utazók számára.

Szöveg: Buny

Kép: Kove

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes