Metzeler Roadtec 02

Az új Roadtec 02 a technológia és a fenntarthatóság tökéletes keverékét képezi, amely integrálja a márka legújabb technológiai innovációit, és újradefiniálja a mércét a sporttúra szegmensben. A Roadtec 02 az első abroncs, amely a Dynatread-et, a gyártó szabadalmaztatott adaptív futófelület-technológiáját használja. Ez lehetővé teszi, hogy a gumiabroncs viselkedése alkalmazkodjon a motoros vezetési stílusához.

Az új abroncs tehát lényegében egy új termékkategóriát hoz létre, a „szupersport túra” abroncsokét. A Roadtec 02 több mint 43 százalékban bioalapú és újrahasznosított anyagokból áll, amelyet a Bureau Veritas független tanúsító cég tesztelt és igazolt, és ezen anyagok használata nem vezet a teljesítmény.

Metzeler Roadtec 02


Az új motorkerékpár abroncs a sport túragépek, a csupasz motorok, crossover vagy kalandmodellek tulajdonosainak és a szuper sportosoknak is szól. A Roadtec 02 tökéletes, ha sportos megjelenésű és jobb teljesítményű abroncsot keres valaki, mint egy hagyományos sport túraabroncs – anélkül, hogy fel kellene áldozni a jó futásteljesítményt és a biztonságot még nedves körülmények között is. A Dynatread név az adaptív futófelület-kialakítás új, szabadalmaztatott technológiájára utal. Ez képes megváltoztatni a gumiabroncs viselkedését, hogy alkalmazkodjon a különböző vezetési stílusokhoz és körülményekhez.

Metzeler Roadtec 02

Más szóval: egyetlen gumiabroncs lehetőséget kínál arra, hogy a különböző vezetési stílusok követelményeit egy termékben egyesítse – a sporttúrától a szuper sportig. A túraorientáltabb vezetési stílushoz vagy nedves körülmények között a futófelület hosszú barázdái elősegítik a vízelvezetést. A futófelület-keverék jó mobilitása gyors felmelegedést, kényelmet és tapadást biztosít – pontosan olyan tulajdonságokat és viselkedést, amelyek egy nagyon jó sport túraabroncsra jellemzőek. Sportosabb vezetési stílusnál – jellemzően száraz utakon – a nagyobb terhelés és a nagyobb dőlésszögek okozta erők hatására az oldalfalak a hornyok egy részében összeérnek, így „zárják” a profilt. Ez növeli a futófelület tömörségét és stabilitását. Ez jobb támogatást és közvetlenebb visszajelzést eredményez a vezető számára.

Metzeler Roadtec 02

A választott ív pontossága és a gumiabroncs általános viselkedése stabilabbá és pontosabbá válik, és a keverék tapadási potenciálja optimálisan kihasználható. Röviden: a vezetési viselkedés egy tiszta szuper sport gumiabroncs irányába változik. Az első és a hátsó gumiabroncsokat azonos mintázattal fejlesztették, hogy mindkét tengelyen azonos adaptációs viselkedést biztosítsanak, és javítsák az akusztikai kényelmet.

Metzeler Roadtec 02

Az új futófelület-kialakítása a többszörösen tesztgyőztes Sportec M9 RR gumiabroncson alapul. A barázdák mintázatát a görög π betű ihlette, és optimalizálja az abroncs viselkedését a pontosan meghatározott rugalmasság és hatékony vízelvezetés szempontjából. Elődjéhez, a Roadtec 01 SE-hez képest a profilkialakítása megnövelt arányt mutat a pozitív és negatív profilok között.

Metzeler Roadtec 02

Ez azt jelenti, hogy az érintkezési felület különböző dőlésszögeknél nagyobb és egyenletesebb lesz, ami egyenletesebb és precízebb vezetési viselkedést eredményez. Ezen túlmenően a kisebb számú barázda kevesebb megszakítást eredményez a futófelületen – ez észrevehető plusz az akusztikai kényelem szempontjából.

Metzeler Roadtec 02

A Roadtec 02 javítja a tapadást, és ezáltal elődje már eleve kiváló nedves vezetési viselkedését azáltal, hogy új teljes szilícium-dioxid-vegyületeket használ az első abroncsokban és a hátsó abroncsok vállövein. Utóbbiak kettős összetételű futófelülettel rendelkeznek, a középső rész a gumiabroncs szélességének körülbelül 20 százalékát teszi ki, míg a maradék 80 százalékán a futófelület két vállrésze osztozik. A hátsó abroncs futófelületének középső része és az alatta lévő futófelület magas szilícium-dioxid tartalmú (>80 százalék).

Metzeler Roadtec 02

Ez optimális egyensúlyt biztosít a tapadás és a hőstabilitás között. A két vegyület eltérő merevségét a hátsó keréken, különböző lágyítógyanták használatával érték el. Összességében ez adja a legjobb stabilitást nagy sebességnél, nagyon jó tapadást dőléskor és első osztályú biztonságot eredményez nedves körülmények között is. Az új anyagok terén végzett több éves kutatásoknak, valamint a beszállítók gondos kiválasztásának köszönhetően a Metzeler képes volt olyan gumiabroncsot gyártani, amely több mint 43 százalékban bioalapú és újrahasznosított anyagokból áll.

Metzeler Roadtec 02

Ezt megerősítette a Bureau Veritas, amely a minőség, a környezet, az egészség, a biztonság és a társadalmi felelősségvállalás területén (az ISO 14021 szerint) a megfelelőség tesztelésében és tanúsításában világelső. Természetesen a Roadtec 02 gyártásához felhasznált bioalapú és újrahasznosított anyagokat is az abroncs teljesítményéhez való hozzájárulásuk alapján választották ki. Az új Metzeler Roadtec 02 a következő méretekben érhető el:

Metzeler Roadtec 02

Szöveg: Buny

Kép: Metzeler

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes