Hamarosan indul Közép-Európa legnagyobb motoros túrája, az Open Road Tour

Május 23-26. között Győr-Budapest-Békéscsaba útvonalon vonul végig Közép-Európa legnagyobb motoros túrája, az idén harmadik alkalommal megszervezett Open Road Tour, amely a június 27-29. között megrendezett Budapest Open Road Days, Budapest legnagyobb belvárosi fesztiváljának felvezető eseménye is egyben. A nagyszabású túra évről-évre Magyarország legszebb tájait járja be: a fókuszban idén Békés megye gasztronómiai, kulturális és turisztikai értékeinek felfedezése áll, koncertekkel és izgalmas programokkal.

A motoros túra résztvevői Békéscsabára, Jászberénybe, Orosháza-Gyopárosfürdőre, Gyulára és Szabadkígyósra is ellátogatnak. Az Open Road Tour fő fellépője május 25-én, szombaton Békéscsabán Ganxsta Zolee és a Kartel lesz.

Open Road Tour


A szervező Harley-Davidson Budapest, a motorozás rajongói tömörítő Open Road Riders Community, valamint a Körös-Motoros Karitatív Karitatív Egyesület az érintett Békés megyei városok polgármesterivel, valamint Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke és az Open Road Tour fővédnöke részvételével az Open Road Tour 2024 sajtótájékoztatóján ismertette Közép-Európa legnagyobb motoros túrájának idei állomásait és részletes programját.
Az
Open Road Tour május 23-26. között Győr-Budapest-Békéscsaba útvonalon halad végig Jászberény, Gyomaendrőd, Orosháza-Gyopárosfürdő, Gyula érintésével.

Open Road Tour

A résztvevő több száz motoros összesen 831 km tesz meg idén, hogy ezúttal Békés megye kulturális és turisztikai értékeit felfedezze. A motorosok a túra négy napja alatt 8 várost érintenek. Hankó Ákos, az Open Road Tour főszervezője elmondta: az idei túra különlegesen kedves számára, hiszen ezúttal a több száz motoros azt a megyét járhatja be, ahonnan ő is származik. Kiemelte: „az Open Road Tour nem csupán egy motorosoknak szervezett turisztikai program, de kulturális eseménysorozat is, amelyre az érintett települések lakóit is szeretettel várják. Az Open Road Tour 2024 a Budapest Open Road Days fesztivál felvezető eseménye is egyben, a 2024. június 27-29. között a Műegyetem rakparton megszervezett fesztiválra invitáljuk a motoros és nem motoros közönséget, családokat is!

Open Road Tour

A családi és gyermekprogramokat felvonultató Family-Kid Zone mellett olyan fellépőkkel készülünk mint az amerikai Ugly Kid Joe, a Tankcsapda, az AK26 és Tátrai Tibor szupergrupja, a godfater.”
Az Open Road Tour
május 23-án Győr-Budapest között halad, majd a résztvevők Budapesten az Open Road Bázison a Tour indító bulin zárják a napot koncertekkel, étellel, itallal. Május 23-án, a túra nyitó napján, a Bázison lépnek fel a Budapest Open Road Days „Légy a Tankcsapda előzenekara!” versenyének elődöntősei, akik 196 nevező zenekarból kerültek be a legjobb hatba.
Május 24-én Budapestről Jászberény és Gyomaendrőd megállókkal Békéscsabára érkeznek a motorosok. Jászberény városa ebéddel és akusztik koncerttel fogadja a résztvevőket.

Open Road Tour

Majd a jászsági motorosok csatlakozása után folytatják útjukat Gyomaendrődre, amely az első Békés megyei csatlakozási pont azoknak, akik a megyéből kapcsolódnak be a túrába és a Körös-Motoros Karitatív Egyesület tagjainak is. Gyomaendrődről már a Békés megyei motorosokkal együtt érkezik a menet Békéscsabára rendőri felvezetéssel. Békéscsabán a CSAKK STÉG – Csabai Csípős Blues Klub koncertekkel és élő blues zenés bulival fogadja a csapatot, amely a Munkácsy negyedbe és a Munkácsy Múzeumba is ellátogat.
Május 25-én, szombaton Békéscsaba – Ororsháza-Gyopárosfürdő – Gyula – Békéscsaba az útiterv.

Open Road Tour

Gyopárosfürdőn a városi felvonulás után a gyopárosfürdői strand várja a motorosokat zenével és ebéddel, valamint fürdőzéssel. Gyulán az Open Road Tour motorosai rendőri felvezetéssel vonulnak be a várba, ami a gyulaiak számára is látványos programot ígér. Az Almássy kastély és a Gyulai vár ​megtekintése után indul vissza a menet Békéscsabára, ahol a Szent István térre vonulnak be a motorosok. Seben Gabriella, a Körös-Motoros Karitatív Egyesület elnöke a békéscsabai programok szervezőjeként elmondta, hogy 17 órától a Szent István téren Tobenzo koncertre, majd 19 órától a Santa Muerte zenekar koncertjére várnak mindenkit. Hankó Ákos, a túra főszervezője kiemelte, mindenkit szeretettel várnak az este fő fellépőjeként érkező Ganxsta Zolee és a Kartel ingyenes koncertjére, amely május 25-én 20:30kor kezdődik Békéscsabán a Szent István téren.
A rendezvény fővédnöke
Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke és az Open Road Tour fővédnöke a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy az Open Road Tour a biztonságos motorozásra is fel kívánja hívni a figyelmet. „Az a cél, hogy az utakon járműtípustól függetlenül egymást segítve közlekedjen mindenki. Az élménymotorozás népszerűsítésének egyik fontos célja, hogy a biztonságos motorozásra is felhívjuk a figyelmet, hogy az utakon egyetlen súlyos vagy halálos baleset se történjen.” Kiemelte: „akár motort, akár bármilyen más járművet vezetünk, úgy közlekedjünk, mint ha a számunkra legfontosabbak lennének körülöttünk az úton.”

Open Road Tour: https://openroad.hu/open-road-tour-2024/
Open Road Tour JEGYEK: https://cooltix.hu/event/65d477eab5f217a4e4362698
Budapest Open Road Days programok: https://openroad.hu/openroad-days-2024/program.html
Budapest Open Road Days JEGYEK: https://cooltix.hu/event/656d7fc642191dd3af681584
Open Road Riders Community facebbok: https://www.facebook.com/openroadriderscommunity

Szöveg és kép: openroad.hu

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes