Új Aprilia RS 125 és Tuono 125

Az új RS 125 és a Tuono 125 a Aprilia hagyományainak legújabb örököse, amit a legfiatalabb motorosok számára az Aprilia Racing által felhalmozott egyedülálló tapasztalatokból építettek. Ezek a motorkerékpárok mindig kiemelkedtek az ultra finom futómű technikáról, az agresszív kialakításról és az erőteljes motorokról. Az Aprilia igazi elhivatottsága a nyolcad literes motorok építése, amelyekkel számos jelenlegi és a közelmúltbeli versenyző is elindította pályafutását, hogy világbajnok legyen. Az Aprilia 125-ös sportmotor kínálata teljes egészében megújult.

Fáradságos munkát végeztek az RS 125-nél és a Tuono 125-nél, hogy a teljesítmény, a biztonság, a minőség javuljon. Az újdonságokra tekintve szemből, láthatjuk az inspirációt, amit a vadonatúj RS 660 és Tuono 660 modellekből merítettek a tervezők.

Aprilia RS 125


Az agresszív megjelenésű motorok közé tartoznak, hangsúlyozva az ikonikus három elemből álló első lámpát. Mindkét modellnél a világítási rendszer LED-es, a fényszórókba beépített első irányjelzőkkel együtt. A Tuono 125 első részét teljesen átdolgozták, hogy kompaktabb legyen, bár továbbra is felismerhető az összes Tuono változatra jellemző szélterelő.

Aprilia Tuono 125

Mindkét újdonság digitális műszerfallal rendelkezik, amiről rengeteg hasznos információ olvasható le, mint például az üzemanyagszint, pillanatnyi és átlag fogyasztás. A műszercsoport háttérvilágítását két szín közül választhatjuk ki (fehér vagy világoskék), és telepíthatő az Aprilia MIA multimédiás platformra. Ez utóbbi funkcióval lehetővé válik az okostelefon csatlakozása Bluetooth-on keresztül. Az RS 125 és a Tuono 125 fejlett, kétcsatornás Bosch ABS-szel segíti a megállást, ez vészfékezés esetén nem engedi elborulni a járművet.

Aprilia Tuono 125

Az új Michelin gumiabroncsoknak köszönhetően növekedett a stabilitás és a kanyarokban a tapadás. A hátsó abroncs140 mm széles lett. A látható minőség az RS 125 alumínium vázánál kezdődik, jobb minőségű festéssel büszkélkedhet, csakúgy, mint a motor és a villa szárak, és ezek a tulajdonságok mindkét modellre érvényesek. Az RS 125 és a Tuono 125 az egyetlen nyolcad literes motor a piacon, amelyet Olaszországban gyártanak.

Aprilia RS 125

Alumínium váza keresztben megerősített bordákkal biztosítja a maximális stabilitást és kezelhetőséget közúton és pályán. A felső kategóriába sorolható futómű felfordított első teleszkóposvillából és aszimmetrikus lengőkarra szerelt központi rugóstagból áll. A fékrendszerhez 300 mm-es acéltárcsa tartozik radiális féknyereggel. Ezeknek a technikai változásoknak és az új ABS-rendszernek köszönhetően legjobb fékkel rendelkezik ebben a szegmensben. Az RS 125 és a Tuono 125 üzemanyagtartályai 14,5 literesek, tágasabb ülés alatti rekesszel rendelkezenek, amely elég nagy ahhoz, hogy egy 8 „-es táblagépet is be lehessen rakni.

Aprilia Tuono 125

Opcionálisan USB-töltővel, elektronikusan gyorsváltóval is kérhetők. Az RS 125 félkormánya most 18 mm-rel magasabb helyzetbe került a vezetési kényelem növelése érdekében, de a sportos vezetési helyzet maradt. Mindkét motorba új egyhengeres, folyadékhűtéses blokk került, négy szelepes, teljesen átalakított termodinamikai tulajdonságokkal, új hengerfejjel amiben átalakított égésteret találunk, új szívó- és kipufogócsatornákkal és irídiumos gyertyával. A kihegyezetebb szelepvezérléssel rendelkező bütykös tengelyek szintén újak, és teljesen új légszűrőt is terveztek mindehhez.

Aprilia RS 125

A fojtószelepház most magasabban van annak érdekében, hogy a beszívott levegő közvetlenebbül tudjon áramlani. A kipufogó is teljesen átalakult, hatékonyabban sűri a kibocsátott gázokat a katalízátor segítségével. A nyomatékgörbe most még robusztusabb, a maximális teljesítmény alacsonyabb fordulatszámon jelentkezik, ami többek között alacsonyabb üzemanyag-fogyasztást tesz lehetővé. Ebben része vann az új Marelli MIUG4 ECU által garantált kifinomultabb elektronikus vezérlésnek is.

Aprilia Tuono 125

A lehető legnagyobb motorteljesítmény kiaknázása érdekében megnövelték az utolsó hajtás arányát O-gyűrűs lánccal, 58 fogas lánckerékkel szerelik a meghajtást. Közúton ezálétal érzékenyebb a teljesítmény leadásra, így szórakoztatóbb a sportban és könnyebben kezelhető a városi közlekedésben. Az Aprilia RS 125 két fényezéssel kapható, az Aprilia Black-et a fekete és a vörös látványos kombinációja jellemzi, míg a Sintesi Blue élénkebb színekben pompázik. Az RS 125 GP Replica változatban is elérhető, grafikája rendkívül hasonlít az Aprilia RS-GP MotoGP kerékpárjaihoz, itt alapfelszereltség az elektronikus gyorsváltó és az együléses ülésburkolat az utasülésre.

Aprilia RS 125 és Tuono 125

Az Aprilia Tuono 125 három színben kapható, fekete (Aprilia Black), a „Villám fehér” vonzó matt fehér és szürke színekkel csábít, a sötétebb fényes szürke és fekete kombinációjában tündöklő Arrow Grey.

Szöveg: Buny

Kép: Aprilia

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes