15 ország 22 óra alatt Kawasaki Versys 1000 SE motorral

Ami elérhetetlennek tűnt, azt a Versys 1000 SE-vel meg lehetett csinálni. Május 20-án, szombaton Thierry Sarasyn 15 országot látogatott meg egy nap alatt Kawasaki motorjával. A belgának alig 22 órába telt megtenni a 2200 km-t az egyes felkeresett országok helyi KRESZ előírásait betartva. Sarasynnek nem ez volt az első rekordkísérlete. Tavaly 13 országot lovagolt keresztül egy nap alatt.

„Az olasz Valerio Boni 2021-es eredménye után ez volt a második hivatalosan regisztrált Touring rekord.” – kommentálta Sarasyn. „De voltak pletykák – különösen az interneten – olyan motorosokról, akik egy nap alatt 14 országot jártak be, és van még egy videó is 15 ország 24 óra 3 perc alatti utazásról.

Kawasaki Versys 1000 – 15 ország 22 óra


A kísérletek egyikét sem regisztrálták nyomkövető eszközzel, illetve kevesebb, mint 24 óra alatt nem sikerült. Az egy nap alatt tizenhárom ország után azonban megesküdtem, hogy soha többé nem vállalok ilyen kalandot. De… soha ne mond hogy soha. A vélemények változhatnak. „Amikor lehetőségem nyílt a Kawasaki Versys 1000 SE-vel motorozni, láttam, hogy egyszer s mindenkorra helyrehozom a dolgokat. Egy utazás 15 országon keresztül, hivatalos nyomkövető rendszer által regisztrálva, a közlekedési szabályok betartásával, az út mentén töltött pihenővel menni fog.”

Kawasaki Versys 1000 – 15 ország 22 óra

A Versys kényelme és túraképessége a tavalyi év tapasztalataival kombinálva tette sikeressé a kalandot május 20-án szombaton 19:59-kor. Sarasyn átkelt a határon Hollandiába, alig 22 órával a lengyelországi indulás után. „Ez jobb volt, mint amit valaha is mertem volna remélni, főleg, hogy lezártak egy alagutat az osztrák határon. Több mint egy órán keresztül ott vártam” – nyilatkozta a belga. „A 2022-es év tapasztalataival el tudtam kerülni azokat a szűk keresztmetszeteket, amelyekkel akkoriban az útvonalon találkoztam. Ráadásul a Kawasaki Versys 1000-rel most nagyobb autonómiával és elképesztő kényelemmel rendelkezem. Kijelenthetem, hogy sokkal messzebbre tudtam volna eljutni, mert kevésbé voltam fáradt, mint tavaly.

Kawasaki Versys 1000 – 15 ország 22 óra

Több mint 400 km plusz a kilométer-számlálón, még két ország és még majdnem három órával több a nyeregben… ez nekem elég volt. De úgy tűnt, a Versys 1000 többre vágyik. Ha van egy találó ötletem, lehet, hogy visszapattanok a nyeregbe. Addig is nagyon boldog vagyok, hogy sikerült ezt a bravúrt véghezvinnem. Aligha tűnik megvalósíthatónak, hogy egy nap alatt biztonságosan több országot meglátogassak. Ez egy rekord, ami még sokáig állhat fenn.” Olyan neves partnerek nélkül, mint a Kawasaki Benelux, a Motul Oil és a Bridgestone, a belga soha nem tudta volna véghez vinni ezt a kalandot.

Kawasaki Versys 1000 – 15 ország 22 óra

„Amikor Thierry megkeresett, hogy megpróbálja megdönteni saját rekordját a Versys 1000 SE-vel, azonnal megragadtam a lehetőséget” – mondja Frank Zoontjes, a Kawasaki Benelux munkatársa. „Most már tudjuk, hogy amikor Thierry-nek van egy ötlete, ki fogja vitelezni, és ehhez a projekthez a Versys 1000 SE kiválóan alkalmas motorkerékpár volt. Hosszú, kalandos utakra készült, ennél a rekordnál nincs jobb bizonyíték erre. A meglátogatott országok: Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Magyarország, Horvátország, Szlovénia, Olaszország, Ausztria, Németország, Liechtenstein, Svájc, Franciaország, Luxemburg, Belgium és Hollandia.
További információk: https://thierry-sarasyn.legendstracking.com/

Szöveg: Buny

Kép: Kawasaki

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes