Tíz Z modellt mutattak be a 2024-es szezonra

A Kawasaki egyik alapvető márkacsaládja a Z-dinasztia, gyökerei egészen 1972-ig, a világot megváltoztató Super Four Z1-ig nyúlnak vissza. Sokak számára a Z a csupasz motorkerékpárok alapját jelenti, és a 2024-es modellbemutatón szereplő tizenkét gép a Kawasaki Z-filozófia iránti elkötelezettségét jelzi.

A teljesítmény tekintetében a Z-dinasztia élén áll a Z H2 és a Z H2 SE, a Kawasaki egyedülálló hypernaked modelljei. A Z H2 fejlett elektronikai csomagja számos vezérlőrendszert vonultat fel, például kipörgésgátlót, integrált féket.

Kawasaki Z H2


A sebességtartó automatika és a gyorsváltó tovább fokozza a vezetés örömét. Adnak még hozzá okostelefon-csatlakozást, Brembo féknyergeket, Sugomi stíluscsomagot és színes TFT kijelzőt. A csúcson pedig büszkén áll a Showa elektronikusan szabályozható felfüggesztése az SE modellen. A Z H2 2024-es színei: metál szén szürke/ébenfa, a Z H2 SE pedig metál matt acél szürke/ébenfekete/tükrös fekete színben pompázik még egy évig.
Érthető módon – a világméretű sikertörténetnek köszönhetően – nem kevesebb, mint öt Z900-as modell szerepel az új szezonban, ebből kettő a Sugomi stílusú, agresszív megjelenéssel, mellette a dédapjukat, a Z1-et idéző három RS-sel. A Z900 és a sorozattársa, a Z900 SE egyedülálló Sugomi megjelenése kiegyensúlyozott mérnöki és stílusjegyekkel, valamint 70 kW-os opcióval kíván kedvében járni a Z létrán felfelé haladók számára.

Kawasaki Z900

A teljesen LED-es világítással és színes TFT kijelzők a Kawasaki Rideology alkalmazáson keresztül összekapcsolhatók a vezető okostelefonjával. A Z900 és SE modellek integrált vezetési módokkal és három KTRC kipörgésgátló lehetőséggel rendelkezik. Csúszókuplung minden Z900 modellen megtalálható, valamint a vízszintes hátsó lengőkaros felfüggesztés a Kawasaki WorldSBK gépeken is megtalálható technológia utcai változata. Az SE modellnél a dolgok egy fokkal feljebb lépnek, a nagy átmérőjű, arany színű fordított villákkal és az Öhlins S46 hátsó lengéscsillapítóval és annak állítási lehetőségével. A fékezésről elől Brembo M4.32 féknyergek, valamint tárcsák és rozsdamentes acél fonott fékcsövek gondoskodnak. A 2024-es Z900 és Z900 70 kW-os színei: metál fekete/metál matt sötétszürke, ébenfa/metál matt acél szürke, és egy új debütál csillogó vörös/ében fekete formájában. Az SE metál fekete/matt metál acél szürke csillogó Lime zöld vázzal lesz elérhető.
A közép osztályban az A2-es jogosítványbarát Z650 rácsos vázával, strapabíró, kéthengeres, vízhűtéses motorjával, kiváló vezető és utas kényelemmel, valamint karcsú Sugomi vonalakkal indul a vásárlók kegyeiért.

Kawasaki Z650

A három üzemmóddal, kipörgésgátlóval, valamint csúszókuplunggal is rendelkező Z650 városban és vidéken egyaránt szórakoztató, és 2024-re két új színben érhető el: szürke/metál fekete és csillogó vörös/ ében fekete.
Az RS család a megjelenése óta nagy siker, és a kereslet semmi jelét nem mutatja lassulásnak, köszönhetően a vevők lelkesedésének a 900-as és 650-es gépek hitelességének. A Z650RS az 1977-es úttörő Z650-B1 modellt idézi modern retro stílusával, nyugodt vezetési pozíciójával és kör alakú hagyományos műszereivel, többfunkciós LCD-kijelzővel. A küllősre emlékeztető öntött kerekek alkalmazása a külső megjelenést erősíti, míg a Z örökség számos stílusjegye megmutatja azt a gondosságot és odafigyelést, amelyet ennek a kompakt, ikerhengeres, rácsos vázas motorkerékpárnak a kialakítására fordítottak. A 2024-es színek teljesen újak: metál ezüst/metál matt szén szürke, fekete/matt metál szénszürke és csillogó vörös.

Kawasaki Z650RS


A legendás Z1-hez hasonló stílusú Z900RS és SE modellek a Kawasaki retro sport 2024-es kínálatában továbbra is jelen vannak. Az időtlen stílus, a könnycsepp alakú tank, Z1-inspirált hátsó burkolat és LED-es hátsó lámpa mind magáért beszél. A Kawasaki 900-as RS motorok könnyed rácsos vázat és komoly teljesítményt rejtenek csúszó kuplungos technológiával, valamint három üzemmódú kipörgésgátlóval, Kawasaki Ergo-Fit kiegészítő ülésmagasság állítással. 2024-ben a Z900RS két új színváltozatban kapható: csillogó zöld és metál fekete. A 900RS SE az egyik legkeresettebb gép jelenleg, és 2024-ben ugyanazzal a specifikációval szállítja, mint az RS, de hozzáadja az Öhlins hátsó felfüggesztést, amely megnöveli a menetkényelmet, és a Brembo fékeket.

Kawasaki Z900RS

A sokat dicsért metál fekete/sárga 2024-ben ismét elérhető lesz.
Végül 2024-re a belépő szintű A1 vezetői engedély kategóriába tartozó Z125 készen áll arra, hogy két kerékre csábítsa a jövő motorosait a 125 cm3-es, négyütemű egyhengeres motorjával, sima hatfokozatú sebességváltójával, valamint Z Supernaked stílusával és ergonómiájával. A digitális óracsoport, az alacsony ülés opció és az Uni-trak hátsó felfüggesztés további vonzó tulajdonságok lehetnek a feltörekvő motoros generáció számára. A 2024-es színek: csillogó Lime zöld/metál fekete valamint a metál matt acél szürke/metál fekete új színvilága. Ilyen szélességgel és mélységgel a 2024-es Kawasaki Z sorozatban minden jogosítvány kategóriához létezik motorkerékpár.

Kawasaki Z125

Mindegyiknek megvan a maga egyénisége, de mind tagja egy családnak, amely több mint 50 éves örökséggel büszkélkedhet.

Szöveg: Buny

Kép: Kawasaki

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes