Siker Lyonban a 2024-es Salon du 2 Roues kiállításon

A Salon du 2 Roues a franciaországi Eurexpo területén, Lyonban került megrendezésre március 7. és 10. között. Nagy sikert aratott a kiállítás, és több mint 150 000 nézőt fogadott négy nap alatt. A Fédération Internationale de Motocyclisme (FIM) először volt jelen 300 m2-nél nagyobb kiállítótérrel a rendezvényen.

A Spirit of Speed a történelmi országúti versenymotorok európai gyűjtői klubjával együtt több mint harminc olyan motorkerékpárt választott ki, amelyek lefedték az idén 120 éves FIM útját 1904-től napjainkig.

Salon-Moto-Lyon-2024


A lelátó zsúfolásig megtelt nézőkkel, olyan bajnokok jelenlétére, mint a tizenötszörös FIM Grand Prix világbajnok Giacomo Agostini, James Toseland, a FIM Superbike kétszeres világbajnoka, a kétszeres FIM Supersport World bajnoka Sebastien Charpentier, Eugene Laverty, korábbi 250 köbcentis MotoGP, Supersport és WorldSBK versenyző, valamint többszörös FIM Endurance világbajnok Greg Black és Etienne Masson.

Salon-Moto-Lyon-2024

A végén megjelentek még a június 16-án Misano Adriaticóban (ITA) induló FIM női körverseny-világbajnokságon induló francia versenyzők, Emily Bondi és Ornella Ongaro is. Nagy érdeklődést váltott ki a Nemzetközi Motoros Szövetség fennállásának 120. évfordulójára útjára indított Örökség Program.

Salon-Moto-Lyon-2024

A FIM által a programban kiállított bizonyítvány lehetőséget ad a gyűjtőknek, hogy megszerezzék a motorkerékpár eredetiségét igazoló azonosító táblát, amely szigorúan olyan versenyekről származik, mint a MotoGP, Superbike, Supersport, Endurance, Formula, Sidecar és Landspeed. A tulajdonosok, gyűjtők és múzeumok büszkélkedhetnek majd a tekintélyes táblával és QR-kóddal, amelyen keresztül minden, a motorkerékpár műszaki és történelmi jellemzőivel kapcsolatos információ elérhető lesz.

Salon-Moto-Lyon-2024

A FIM célja, hogy megvédje és előmozdítsa a motorkerékpárok hitelességét, mint a FIM által képviselt, felbecsülhetetlen sport- és történelmi értékű örökséget.

Szöveg: Buny

Kép: FIM

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes