A 30. EURÓPAI H.O.G. RALLY

 Az Olaszországi Senigallia gyönyörű, történelmi folyóparti városa adott otthont idén a különleges mérföldkőnek számító, 30. jubileumi Európai H.O.G. Rallynak június 6-9. között. Több mint 100.000 ember és 20.000 motor vett részt Olaszországból, Európából és a világ minden tájáról egy teltházas, 4 napos rendezvényen, ami a Harley-Davidson rajongók mennyországává változtatta az olasz várost.

A rendezvény fő helyszínei közé tartozott a Piazza Garibaldi, a Foro Annonario és a hatalmas középkori erőd, a Rocca Roveresca kertje, amely olyan látványosságoknak adott otthont, mint a H.O.G. ügyfélfogadó zóna és a Harley-Davidson Expo, ahol a legújabb, 2024-es motorkerékpár modelleket mutatták be.

A 30. EURÓPAI H.O.G. RALLY


A túramotorozás fejlődését, illetve a technológia és a dizájn új korszakát ünnepelve állították ki a vadonatúj Street Glide és Road Glide modelleket, amelyeknek a frissített Milwaukee-Eight 117 V-Twin motorját is megcsodálhatták az érdeklődők. Több mint 270 ember vett részt ingyenes Harley-Davidson tesztmotorozásokon, a dual sport és off-road rajongók pedig megragadták a lehetőséget, hogy részt vegyenek egy exkluzív off-road élményen, amelyet az olasz Di Traverso Adventouring vezetői csapat, élén a flat track legenda Marco Belli vezetésével szerveztek.

A 30. EURÓPAI H.O.G. RALLY

Ezek a nagy népszerűségnek örvendő túrák a Le Marche régió néhány legjobb Strade Bianche-ján zajlottak, vagyis fehér kavicsos útvonalakon, amelyek a legélvezetesebb, járatlan ösvényekere is kivezették a motorosokat, és bemutatták a Pan America 1250 páratlan sokoldalúságát.
Pénteken a Metzeler által szponzorált Custom Bike Show számos hihetetlen alkotás megcsodálásának adott teret a kontinens minden tájáról, ahol összesített győztesként az olasz Mirko Perugini-t hirdették ki. Ezen felül, a Metzeler People’s Choice Award-ot pedig a népszerű induló, az Egyesült Királyságból érkező Diane Halhead vihette haza – a közönség több mint 300 tagja szavazott rá.

A 30. EURÓPAI H.O.G. RALLY

A látványos szombati felvonulást a Harley-Davidson VIP vendégei vezették, köztük Jochen Zeitz, a Harley-Davidson vezérigazgatója és Karen Davidson és a H-D nemzetközi nagykövete, aki az alapító William A. Davidson dédunokája és William G. „Willie G” Davidson, a „Chief Styling Officer Emeritus” lánya, ezzel is kiemelve a rally jelentőségét világszerte, nem csak Európában. A H.O.G. chapter képviselői és zászlóvivők is részt vettek a felvonulás vezetésében, amely egy festői, tengerparti útról indult az ikonikus Rotunda előtt. Több mint 3.000 motoros csatlakozott a 33 km-es felvonuláshoz, és sok ezer néző gyűlt össze az útvonalon, hogy integessenek és pacsizzanak a felvonulókkal. Egyetlen H.O.G.-esemény sem lenne teljes a választékos zenei programok nélkül, és az idei rallyn egy lenyűgöző olasz és nemzetközi line-up-ot láthattunk, amelynek házigazdája az olasz Virgin Radio DJ, Ringo volt.

A 30. EURÓPAI H.O.G. RALLY

A zenekarok között szerepelt: a The Picturebooks, Eric Steckel, The Rainband, Marky Ramone’s Blitzkrieg, Heavenix, Timothy Cavicchini and the Gang és Giuseppe Scarpato is.
A rendezvény során a Harley-Davidson örömmel erősítette meg, hogy a Harley-Davidson® Euro Festival 2025 május 8-11. között visszatér a franciaországi Porte Grimaud-ba, a Golfe de Saint-Tropez-ba. A legutóbb 2018-ban megrendezett Euro Festival a hatalmas érdeklődésre való tekintettel tér vissza a zene és a motorkultúra hatalmas ünneplésével a francia Riviéra partjaira. Természetesen itt is tervezett nemzetközi headliner zenekarok fognak élőben fellépni, és hihetetlen Harley-Davidson élményekkel és programokkal készülnek a szervezők.

A 30. EURÓPAI H.O.G. RALLY

A rendszeresen több mint 30.000 résztvevőt vonzó Euro Festival hatalmas és kihagyhatatlan szezonnyitónak ígérkezik a 2025-ös Harley-Davidson által szponzorált események sűrű naptárában.
Kolja Rebstock, a Harley-Davidson Motor Company EMEA alelnöke és ügyvezető igazgatója is nyilatkozott a rallyról:
„A motorosok lelkesedése erre a fantasztikus Olaszországi eseményre elsöprő volt, a helyi lakosoktól kezdve a messziről érkezett résztvevőkig. Az érdeklődők a világ minden tájáról látogattak el hozzánk, messze Európán túlról, Brazíliától Új-Zélandig, ami igazán jól visszaigazolja a Harley Owners Group által megtestesített hihetetlen közösségi érzést, és a Harley-Davidson márka erejét Olaszországban.

A 30. EURÓPAI H.O.G. RALLY

Külön köszönet Senigallia községnek és Le Marche régiónak, minden partnerünknek, akik lehetővé tették ezt az eseményt, szponzorainknak és mindenekelőtt azoknak, akik csatlakoztak hozzánk ezen a csodálatos rallyn. Találkozunk a 2024-es European Bike Week-en, és természetesen a régóta várt visszatérő Harley-Davidson Euro Festival-on, amelyet 2025 májusában rendezünk meg a francia Riviérán!”   
Az Európai Harley-Davidson naptár következő motoros eseménye szeptember 3-8. között kerül megrendezésre az ausztriai Faak-tó partján, avagy a European Bike Week, amely évente több mint 100.000 látogatót mozgat meg.

Szöveg és kép: harley.hu

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes